Убедиха ме в неговата полезност и въпреки цената, аз реших да опитам Омега 3 от Норвегия. След  като изминаха три месеца и изпих последната капсула в опаковката се замислих и се оказа, че съм  приемал здраве за 2 лева на ден! Тогава си дадох сметка, че неусетно за мен бяха настъпили промени в състоянието ми. Пребиваването ми в Лондон беше свързано с обучение и с изненада открих, че от  няколко седмици имаше драстична промяна по отношение на концентрацията, паметта и въобще на мозъчната ми дейност. Нямаше друга причина за тази промяна, освен действието на приеманите от мен капсули Омега3 от Норвегия. И аз като всички хора се отнесох скептично към легендите, които ми разказаха за това лечебно чудо! И как не предпазва единствено от удар от астероид! Млад човек съм и за щастие нямам някакви сериозни заболявания, които да се повлияят от приема на Омега3 от Норвегия, но няма как да не се изненадам от това, че усетих положителна промяна и в зрението! Някак си неусетно беше изчезнала и онази тежест, и постоянна лека болка в главата в резултат на дългите часове учене, взиране в екрана на компютъра и учебниците. Беше изчезнала и умората, която се беше настанила трайно в мен и която бях приел за нещо нормално.  Реших да се поинтересувам по-сериозно от Омега3 от Норвегия и тогава пред мен се разкри цяла Вселена. Вселената на здравето. Здравето, за което непрекъснато говорим, че е най-важно, но винаги го оставяме на последно място. Докато не ни споходи някое сериозно заболяване, което да ни разтърси и да промени животът ни напълно. И то неблагоприятно. След като напълно се убедих в качеството на това норвежко чудо и в необходимостта на организма от него, за да функционира по най-добрия начин, аз се замислих върху това, че въпреки цената този продукт може да бъде предложен и в родината ми България. Логично си зададох въпроса, защо да се лишават българите от подобна възможност? Нима ние сме по-ниско качество хора от останалите и нашето здраве не е толкова важно? Така реших  да предложа и на Вас тези уникални продукти, произведени на възможно най-високо ниво!

Омега 3 от Норвегия

Преди да Ви разкажа за ползите и от какво ни предпазва това природно чудо искам да уточним, защо Омега 3 от Норвегия е по различно от останалите продукти на пазара, които съдържат Омега 3 мастни киселини. Защото това е най-важното нещо, което всеки трябва да знае за нашия продукт! Няма спор в това, че пазарът е пълен с добавки, с мастни киселини Омега 3, но за съжаление повечето производители предлагат алтернативната форма на рибено масло, което е комбинирано с етанол за да може изкуствено да се повишат нивата на някои важни компоненти. Което безспорно дава усещане за концентрат, а в същото време са и доста по-рентабилни за производство. Същественото тук е, че останалите продукти са изкуствени и са по-трудни за смилане и обработка от организма! Концентратите с рибено масло са изкуствено манипулирани, за да отговарят на същите стандарти, като триглицеридите на рибеното масло. Омега 3 Натурално морско масло от Норвегия не само е органичен продукт и в автентичната му форма, но е добре да се знае, че нашата формула съдържа над 90% триглицериди! Докато в повечето продукти те са средно около 60%! За да разберете правилно горното, ще ви дам един простичък пример. Предлагат Ви чаша с прясно изцеден портокал и чаша с портокалов концентрат, добит по изкуствен начин и разреден с вода? На вкус и цвят си приличат, но Вие ще решите кое да изпиете… Ето това е основната разлика между Омега 3 от Норвегия и останалите продукти на които пише, че съдържат Омега 3 мазнини!

Тук става въпрос за изключително важни неща, като това, че:                                       
  • Омега 3 от Норвегия Натурално морско масло е с напълно естествен произход!
  • Добито от дива аншоа, уловена в едни от най-чистите води на планетата!
  • Двойно молекулярно дестилирана (патентована формула) за максимална чистота и максимална концетрация!
  • Минимум 90% естествени триглицериди (без етил-естери)
  • Чисти и без смесване 65% Омега мастни киселини EPA / DHA средно
  • По отношение на вкусовата чистота и аромат Норвежкото Омега-3 рибено масло е най-доброто на пазара! Благодарение на патентования процес на рафиниране, органичното Омега-3 морско масло от Норвегия е без натрапчив вкус и мирис.
  • Уникалният партиден № на опаковката може да бъде проследен до момента на устойчиво уловената дива риба аншоа!

Тук  държа да отбележа и още нещо изключително важно и то е свързано с капсулите в които е вложено Омега 3 от Норвегия. За да се запазят на 100% съвършените качествата на маслото то се предлага в най-качествените, издръжливи и неутрални меки капсули на Swiss Caps Softgels® . Тяхното производство превъзхожда конкурентите, защото те предлагат най-високото постижимо ниво на пазара!  Омега 3 от Норвегия се предлага в по-малки и по-удобни за прегръщане компактни капсули от рибен и говежди натурален желатин.

Ако искате да разберете много повече за Омега 3 от Норвегия продължете да четете.

Но ако Ви интересуват повече импровизации или имитации на Омега 3 мастни киселини или такива на доста ниски ценови нива, не бива да го правите. Не бихме искали никой да става част от семейството на Омега 3 от Норвегия насила, защото всеки сам избира как да живее. Качествено или както дойде.

Омега 3 от Норвегия е не само качествена хранителна добавка. Омега 3 от Норвегия е начин на живот! Хубав живот.
Защо е необходимо да зарадваме и подпомагаме организма си с Омега 3 масло?

Уверявам ви, че в интернет с часове може да четете за Омега 3. Но аз ще се опитам в няколко реда да ви споделя, каква е ползата и конкретно, какво е въздействието на специалното Омега 3 от Норвегия натурално морско масло върху общото здравословно състояние на сърцето, мозъка и нервната система. И въобще на целия организъм. Този изключително чист и натурален продукт осигурява незаменими хранителни вещества за мозъка, очите, кожата, сърцето, органите, костите и ставите. Подходящ продукт е за хора на различна възраст! Омега 3 от Норвегия може да се приема от бременни жени и деца! Напълно доказано е благотворното му въздействие върху мозъчната функция, паметта и концентрацията, благодарение на уникалния състав на фосфолипиди. Незаменимо е въздействието му върху мозъчните клетки, за да осъществяват необходимата комуникация помежду си. Натуралното Омега 3 от Норвегия масло ефективно предпазва от сърдечносъдови заболявания! Предотвратява запушване на артериите и нормализира пулса. Тъй като понижава нивата на холестерола и триглицеридите, със сигурност намалява риска от инфаркти и инсулти! Приемът на натуралното Омега3 от Норвегия масло води до разширяване на кръвоносните съдове, което намалява артериалното кръвно налягане при хора с високо кръвно! Лично се уверих в чудодейното действие върху очите с подобрението на дневното ми и нощно зрение!

Също така доказано е, че действа при главоболие, болки при нараняване, менструация, болки в ставите при артрит и скованост. Натуралното Омега 3 масло от Норвегия не само намалява общите възпаления в организма, но създава мощна защита срещу тях! Длъжен съм да спомена и това, че Омега 3 от Норвегия е неразделна част от живота на олимпийски атлети, алпинисти, активно спортуващи и топ модели. И това е една от причините за тяхната постоянна кондиция, висока ефективност и безупречен външен вид. Лично се уверих в това въздействие! И хубавото е, че това не е забранено за всички останали хора! Напротив! Вече е достъпно за всеки, който държи на качеството на живота. Доста фармацевтични компании се притесняват от тези природни чудеса, притежаващи огромна сила и полза за човешкия организъм! Защото така намаляват тези, които приемат шепи лекарства, за да лекуват  множеството модерни заболявания, които движат фармацевтичната индустрия.

Крил от Норвегия

Чували ли сте за Крил? Признавам си, че аз не бях чувал  за този скаридоподобен зоопланктон, образуващ големи ята. Думата „крил“ е норвежка и в по-широк смисъл означава „храна за китове“ също така е основна прехрана за калмарите, албатросите и тюлените. Нямах представа за съществуването на това същество и с какво може да бъде полезно за хората! Но след като усетих благотворното въздействие на Омега 3 от Норвегия върху самия мен, интересът ми към подобни супер продукти се увеличи многократно. А който търси намира! Така и аз, благодарение на човека, който ме въведе във  Вселената на здравето, открих маслото от Крил!

Но каква е основната разлика между рибеното масло и маслото от Крил?

Докато рибеното масло и маслото от крил споделят много от своите ползи за здравето, те се различават по своя произход и също имат структурни разлики, когато става въпрос за техния молекулярен състав. Рибеното масло се произвежда от мазни риби като аншоа, скумрия или сьомга и съдържа незаменимите мастни киселини ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), които най-вече са под формата на триглицериди в рибеното масло. Криловото масло обаче се добива от крил, който е малък скаридоподобен вид. Когато говорим за масло от Антарктически крил, използвано в продуктите на Омега-3 от Норвегия, имаме предвид специфичен вид, наречен Euphausia Superba, обитаващ южния Антарктически океан.

В маслото от крил обаче мастните киселини приемат формата на фосфолипиди, които са сред най-често срещаните мастни киселини в нашите тела и формират основните компоненти на нашите клетъчни мембрани. Омега-3, които са свързани с фосфолипиди в масло от крил, могат да се абсорбират по-бързо и по-ефективно поради това. Освен това фосфолипидите са разтворими във вода, което позволява на организма да усвоява хранителните ползи по-естествено и по-бързо. Това също означава, че Омега-3, които консумираме в тази форма, образуват пълна смес в стомаха, вместо да седят върху стомашната течност, както може да бъде случаят с други Омега-3 като рибеното масло. Поради малкия си размер, крилът яде предимно фитопланктон и водорасли и седи много ниско в морската хранителна верига. Поради това този жив организъм не съдържа почти никакви нива на замърсяване, което го прави добър и чист алтернативен източник на Омега-3 мастни киселини!

Тук ще си позволя да Ви обърна внимание на нещо изключително важно свързано с това какво е антиоксидант и защо трябва да ни е грижа за него! Тялото ни постоянно е изложено на токсини и други стресови фактори от околната среда. Но то има свой собствен защитен механизъм, за да защити клетките си и да остане здраво. Един от тези елементи на нашата защитна система е имунната система.  Друга част от нашата защита са молекулите, наречени антиоксиданти, които помагат да се защити тялото ни от свободните радикали, които могат да увредят клетките ни. Свободните радикали се появяват, когато молекулите на кислорода в нашето тяло се разделят на единични атоми, които след това имат несдвоени електрони ( https://www.livescience.com/54901-free-radicals.html). Тези електрони обаче искат да бъдат по двойки, така че те ще обикалят тялото ни в търсене на други електрони, които да „откраднат“. Тогава това причинява увреждане на клетките или протеините, откъдето са взели електрона. Така че, това може да повлияе на всички клетки в тялото ни и дори на нашата ДНК. Това разделяне на кислородни молекули е естествен страничен продукт от химичните процеси в нашия метаболизъм, но може да бъде предизвикано и от други фактори като излагане на ултравиолетови лъчи, гранясали мазнини и замърсители, които поглъщаме чрез въздуха, който дишаме, или дори водата, която пием. Тези свободни радикали са не само вредни за нас. Те също са от съществено значение за нашата имунна система за борба с инфекциите и помагат за превръщането на храната в химическа енергия. Те създават проблем само ако балансът между свободните радикали и антиоксидантите в тялото ни е изключен. Ако има твърде много свободни радикали, тялото ни може да бъде под така наречения „оксидативен стрес“, който, ако се поддържа дълго време, може да причини увреждане на нашата ДНК, което вероятно увеличава риска от рак! Високите нива на свободни радикали са свързани и с други здравословни проблеми като диабет и сърдечни заболявания.

Но какво можем да направим, за да държим тези свободни радикали под контрол? Тук влизат в сила антиоксидантите.

Сега имам удоволствието да Ви запозная с мощния антиоксидант астаксантин! Той не се съдържа в повечето рибни масла, но пък насища с присъствие крилът и му придава този червеникав цвят. Антиоксидантите помагат да предпазят клетките от увреждане от други молекули, наречени свободни радикали, и могат да подобрят дългосрочната стабилност на тези клетки и следователно маслото. Тези антиоксиданти могат да предотвратят окисляването на мастните киселини и следователно могат да подобрят срока им на годност, без да се нуждаят от добавки, за да ги направят по-стабилни.

Докато маслото от крил и рибеното масло споделят много ползи за здравето, високата степен на астаксантин в маслото от крил може да е индикация за неговите ефективни противовъзпалителни свойства. Криловото масло може да има положително въздействие върху здравето на сърцето и липидите в кръвта, когато се приема редовно и работи по сходни начини с рибеното масло, тъй като съдържа и двете Омега-3 мастни киселини EPA и DHA.

Разликата между двете е и в различната скорост на усвояване. Някои изследвания показват, че тялото ни може да усвоява мастните киселини в маслото от крил по–добре от тези в рибеното масло поради връзката им с фосфолипидите, които могат по-лесно да бъдат транспортирани до и абсорбирани в нашите клетки. Тъй като маслото от крил съдържа антиоксиданти, неговите противовъзпалителни свойства също могат да имат още по-силно въздействие. Водоразтворимите свойства на фосфолипидите в масло от крил също могат да направят по-удобно преживяване при консумацията на капсулите, а тъй като те не са направени от рибено масло, те могат да имат и по-неутрален профил на миризма и вкус.

Някой ще си зададе логичния въпрос, кое от  двете да предпочете. Рибното масло или масло от крил?  Редувайте ги….

Непрекъснато повтаряме, че здравето е най-важно, но за съжаление започваме да правим нещо в тази посока едва, когато настъпят проблеми или усложнения. Разковничето на доброто здраве е именно в това да изпреварим влошаването му, като зарадваме организма си с натурални природни продукти добити на едно от най-чистите места на света! Всичко, което изброих и споделих с вас не е за подценяване и е за хора, които държат на себе си и своето здраве.