Защо Омега 3 е една от най-добрите добавки

СЪДЪРЖАНИЕ

  • Ползите от Омега-3
  • Разликите между масло от крил и рибено масло
  • Защо Омега-3 е добра добавка
  • Заключение

В днешно време има много хранителни добавки, но днес искаме да поговорим по-подробно за добавките с омега-3 и разнообразието от положителни ефекти, които могат да имат както върху тялото, така и върху ума.

Омега-3 добавките се наричат ​​още рибено масло и се предлагат или в течна форма, или в малки, лесни за приемане капсули. Капсулите улесняват проследяването на количеството добавка, която вече сте приели, а херметичният желатин също помага да се предпази добавката от бързо гранясване при контакт с кислорода във въздуха.

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ОМЕГА-3?

Омега-3 са специфичен вид мастни киселини, които са от съществено значение за нашето тяло. Когато говорим за добавки с омега-3, съответните омега-3 мастни киселини са ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), които са дълговерижни мастни киселини и са така наречените есенциални мастни киселини, което означава, че тялото ни не може да произвежда само, но разчитаме да ги набавим чрез диетата си. Повечето възрастни и деца не консумират достатъчно омега-3 в редовното си хранене, така че приемането на омега-3 добавка може да бъде лесен начин да се възползвате от многото положителни ефекти, които тези мазнини могат да окажат върху вас.

ПОЛЗИТЕ ЗА ДЕЦАТА

Децата се възползват от омега-3 още преди да се родят, проучвания показват, че ЕРА и DHA са важни за развитието на плода, както и за мозъчната функция и имунната система на малките деца. Доказано е, че омега-3 са от съществено значение за развитието и правилното функциониране на централната нервна и сърдечно-съдова система, както и за очната функция. Това се отнася както за възрастни, така и за деца, разбира се! Можете да прочетете повече за ползите от омега-3 за деца тук.

ОЛИМПИЙЦИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ОМЕГА-3

Един от нашите собствени посланици, Барнабе Деларзе, наскоро се състезава на Олимпиадата в Токио! Омега-3 капсулите са съществена част от диетата му по време на тренировка и правят голяма разлика в това как се чувства, когато тренира интензивно за състезание. Той приема до 14 капсули на ден, за да отговори на нуждите на тялото си и може да каже, че когато не приема капсулите в продължение на няколко седмици, усеща разлика в ставите си. „Ставите ми се чувстват по-здрави, когато приемам омега-3“, казва той, за да обобщи.

Но има много други ползи за всеки, когато редовно приемате омега-3: Омега-3 има силни противовъзпалителни свойства и следователно може да подпомогне мускулите ви при възстановяването им, което потенциално може да ви накара да си върнете формата по-бързо след контузия или интензивни тренировки. Доказано е дори, че тези мастни киселини допринасят за синтеза на протеини в мускулите ни, което означава, че те могат да повлияят на растежа и възстановяването на мускулите ви след тренировка.

Швейцарски олимпийски гребец, Barnabé Delarze

ОМЕГА-3 И ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО

EPA и DHA най -често се свързват с положителния им ефект върху сърцето ни. Много изследвания показват, че хората, които консумират достатъчно количество омега-3, може да имат по-малко натрупване на плаки в артериите си, което може да намали риска от инфаркт и инсулт.

Механизмите зад това са сложни, но има все повече доказателства, че увеличеният прием на омега-3 може да има различни ползи за нашата сърдечно-съдова система. Изглежда, че влияе върху нивата на триглицеридите и дори може да подобри нивата на „добри“ нива на HDL холестерол. Разбира се, омега-3 не е чудно лечение, но изглежда има много положителни връзки между приема на омега-3 и споменатите по-горе ползи.

МАСЛО ОТ КРИЛ И РИБЕНО МАСЛО – РАЗЛИКИ И ПРИЛИКИ

Вероятно сте чували за „рибеното масло“ като източник на омега-3, но знаете ли, че има и друг вариант? Криловото масло се произвежда от малкия ракообразен, наречен антарктически крил, и набира популярност през последните години. Той съдържа същите омега-3 мазнини като рибеното масло, но има допълнителната полза да съдържа силен естествен антиоксидант, наречен астаксантин.

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ МАСЛОТО ОТ КРИЛ?

Това придава на маслото от Крил червения му цвят и добавя допълнителна защита от свободните радикали към вашата добавка омега-3, което го прави още по-мощен! Поради високата си степен на чистота, маслото от крил изисква по -малко преработка от обикновеното рибено масло и затова се счита за пълноценна храна. Той съдържа същите мастни киселини като рибеното масло, тоест ЕРА и DHA, но с допълнителната полза от антиоксиданта, който естествено съдържа. Може да се използва за лечение на сухи очи, има положително въздействие върху сърдечно -съдовото здраве и много други състояния.

ЗАЩО ОМЕГА-3 Е ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ДОБАВКИ

Мастните киселини EPA и DHA, за които вече говорихме по-долу, са основните компоненти на добавките омега-3 и са причина за многото ползи за здравето на тези добавки!

Новите проучвания дори стигат дотам, че те са свързани със здравословното стареене през целия живот , свързани са с развитието на плода и дори могат да засегнат аспекти на сърдечно -съдовата функция като възпаление, големи коронарни събития и болест на периферните артерии.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Сега знаете защо омега-3 са много полезна добавка и защо всички трябва да обмислят да ги приемат редовно.

Той има много положителни въздействия върху различни телесни функции и дори може да повлияе на психичното ни здраве! Ето кратко резюме на топ 5 ползи от омега-3

  • Силно естествено противовъзпалително средство
  • Важен за здравето и развитието на мозъка при деца и възрастни
  • Може да помогне на мускулите ви да се възстановят по -бързо от упражнения
  • Може да подобри здравето на сърцето
  • Омега-3 могат да поддържат имунната ви система

Ако сте любопитни и искате да научите повече, разгледайте нашия блог за още интересни статии или разгледайте нашия магазин, за да откриете нашата гама от висококачествени омега-3 рибено масло и продукти от масло от крил.

Подобни статии