Норвежко рибено масло, Омега 3 от Норвегия

Има голямо разнообразие на хранителни добавки и особено в този труден момент всички търсим неща, които да ни поддържат здрави. Може да е трудно да решим коя добавка да приемаме и как тя ще ни помогне. Така че в тази статия ще разгледаме какво прави норвежкото рибено масло толкова специално. Как в Омега 3 от Норвегия се прави висококачествен продукт. На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате продукт с Омега-3.

НОРВЕЖКА ТРАДИЦИЯ С РИБЕНО МАСЛО

Редовната консумация на рибено масло е норвежка традиция от векове. В Скандинавия има само няколко месеца слънце и то не достатъчно. Затова масло от черен дроб на треска се консумира широко от населението и в голяма част от времето. Маслото съдържа витамин А, витамин D и омега-3 мастни киселини. Свързано е с много ползи за здравето. Здрава кожа и зъби, поддържане на ставите и сърдечно-съдовата система, както и стабилност на настроението. Укрепването с хранителни добавки се използва от десетилетия в Скандинавия

Известно е, че хората, живеещи в северните крайбрежни райони на Норвегия са имали дълга история на консумация на такова рибено масло.То е било важна част за норвежката икономика и една от най -ценните му стоки. Рибеното масло не е било използвано само за консумация от човека, но и за горивни лампи, за почерняване на кожата и като съставка в сапуни и бои.

Следователно Кралство Норвегия има наследство и традиция да произвежда чисто омега-3 рибено масло от началото на 19 век и тук, в Омега 3 от Норвегия, можем да разчитаме на 170-годишен опит в рафинирането на морски омега-3 масла от чисти води.

ЗАЩО НОРВЕЖКОТО РИБЕНО МАСЛО Е ТОЛКОВА ДОБРО

И до днес норвежкото рибено масло е високо ценено и има добра репутация в целия свят. Това се основава не само на историята и опита на страната в производството му, но и на условията на околната среда и на правната рамка, които съществуват и днес. Рибеното масло от Норвегия в днешно време е с най-висок рейтинг на пазара заради своята чистота и високо съдържание на омега-3 мастни киселини докозахексаенова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (EPA), които имат много ползи за здравето, като например поддържат сърдечно-съдовата система, укрепват имунната система и почистват кожата.

Чистите студени води по крайбрежието на Норвегия са идеална среда за мазна риба, чиято тъкан е в основата на рибено масло.

Освен това в Европа и Норвегия има строг контрол на качеството по отношение на рибеното масло. В други страни като САЩ няма стандарти за качество на рибеното масло. Това допълнително засилва първостепенната позиция на норвежкото рибено масло и обяснява защо то е толкова високо ценено в целия свят.

Норвежкият лекарствен стандарт (NMS) и Глобалната организация за EPA и DHA Omega-3 (GOED) гарантират, че добавките от рибено масло отговарят на определени стандарти. Те определят максимални норми за пероксиди, диоксини на тежки метали и съдържание на ПХБ в рибеното масло.

Риболовен кораб навън в бурно море

КАК ОМЕГА 3 ОТ НОРВЕГИЯ ОСИГУРЯВА КАЧЕСТВО

Тук, в Омега 3 на Норвегия, ние не само оценяваме висококачественият опит на Норвегия, но също така се стремим постоянно да се развиваме и да подобряваме нашите продукти, както и да поддържаме възможно най-високите стандарти.Постигаме това, като използваме модерни съвременни производствени съоръжение и налагане на строги мерки за качество и контрол върху нашия производствен процес. И се изплаща! Нашата омега-3 беше първата, призната от асоциацията за устойчиви морски дарове Friends of the Sea. Добавката надхвърля всички европейски и международни стандарти за чистота, проследимост и устойчивост.

Използваме уникален и патентован метод за двойна дестилация, за да постигнем висококачествено морско омега-3 масло от дива водна риба. Този сложен процес произвежда чисто и богато омега-3 масло в естествената му форма на триглицериди. Почти без вкус и с неутрален профил на миризма. Ние също така работим с висококачествен доставчик, наречен Swiss Caps, за да произвеждаме капсулите, в които се съхраняват нашите масла. Тези малки и лесни за приемане капсули допълнително увеличават лекотата, с която можете да осигурите ежедневния си прием на омега-3. 

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ДОБРОТО ЗА ВАС?

Но как можете да сте сигурни, че добавката, която искате да приемате, наистина ви носи полза? Има някои показатели за качество, на които можете да обърнете внимание, когато купувате добавки с омега-3, които ще обясним по-долу. Това което прави омега-3 рибеното масло толкова здравословно са мастните киселини EPA и DHA, които съдържа. Те имат разнообразни функции и ползи за здравето в нашето тяло. Тъй като не можем сами да произвеждаме тези мастни киселини, искаме да сме сигурни, че тези, които приемаме, могат лесно да се абсорбират в метаболизма ни и са с добро качество.

При избора на добавки на пазара, концентрацията на мастните киселини в омега-3 масла може да варира от 8% до 80%. Не не забравяйте да проверите този показател, преди да купите. Рибеното масло, което продаваме в Омега 3 на Норвегия например, съдържа до 90% от тези незаменими полиненаситени мастни киселини.

Друг важен фактор е формата и структурата на тези мастни киселини в маслото. Има концентрати от рибено масло, които могат да имат високо съдържание на EPA и DHA, но те не са в естествената си молекулярна структура. Това може да повлияе на начина, по който се абсорбират в клетките ни.

Естествената структура, която мазнините и маслата приемат в растенията и животните, се нарича триглицериди. Те образуват дълговерижни полиненаситени мастни киселини, които лесно могат да се абсорбират в клетките ни. Чрез химична реакция структурата на тези молекули може да бъде променена и комбинира мастните киселини с етанол. Получената молекула се нарича етилов естер. Той може да се дестилира при по-ниски температури, което от своя страна прави процеса на пречистване по-евтин и позволява по-високи концентрации на мастните киселини. Това разбиване на естествената структура обаче може да промени начина, по който молекулата работи, а също и да я промени от рибено масло в обикновен концентрат от рибено масло.

Така че, въпреки че съдържанието на мастни киселини в тези продукти може да е високо, те са с по -ниско качество. Вие трябва да се уверите, че EPA и DHA са в естествената си и по -стабилна триглицеридна форма.

НЕ САМО РИБА

Рибеното масло има и друг източник на омега-3 мастни киселини, който споделя повечето от неговите ползи за здравето: масло от крил. Произведена от малките ракообразни същества, живеещи в океаните по света, тази добавка съдържа EPA и DHA, точно както рибеното масло. Докато крилът, който използваме в Омега 3 на Норвегия, не идва от норвежки води, а от чистия Южен океан около Антарктида, ние все още поддържаме висококачественият производствен процес в Норвегия, за да осигурим възможно най-добрия продукт.

За улов се използват модерни и специално проектирани плавателни съдове с уникална техника за събиране на реколтата за улавяне на пресен крил и освобождаване на нежелан улов. Нашето масло от крил също е сертифицирано от Съвета за управление на морето (MSC) и е 100% проследимо, гарантиращо устойчивост и качество в цялата верига на доставки.

Тъй като крилът е пълноценна храна, маслото, което се извлича от него, не е необходимо да се дестилира, а може просто да се филтрира, за да се пречисти в консумативна форма. Поради малкия си размер, крилът се намира много ниско в хранителната верига, което означава, че съдържа много ниски нива на замърсители и следователно е отличен и чист източник на омега-3 мастни киселини. В добавка към своите ползи за здравето, крилът съдържа и антиоксиданта астаксантин, който му придава червен цвят и също така помага да се предпази тялото ни от свободните радикали, които могат да причинят увреждане на клетките ни.

НОРВЕЖКОТО КАЧЕСТВО Е САМО С ЕДНО ЩРАКВАНЕ

Подкрепата на тялото ви винаги трябва да бъде приоритет. Балансираната диета и редовните упражнения са решаващи елементи за здрав дух и тяло и с продуктите на Омега 3 от Норвегия можете да работите за постигането на точно това.

В нашия магазин ние предлагаме разнообразни продукти, така че отидете там сега, за да разгледате и разгледате нашия блог за повече информация за всички неща омега-3!

Източници:

www.luckyvitamin.com

Европейско списание за клинично хранене

www.orkla.com

Подобни статии