Отслабване с Омега 3 от Норвегия

СЪДЪРЖАНИЕ

  • Как Омега-3 помага при отслабване
  • Омега-3, рибено масло и масло от крил-как всичко е свързано
  • Какво е Омега-3?
  • Кога и колко Омега-3 трябва да приемате?
  • Заключение

Ще ми помогне ли приемането на рибено масло да отслабна по -бързо?
В момента се правят много нови изследвания по тази тема и науката намира все повече отговори. Рибеното масло е една от най-популярните хранителни добавки . Съдържа незаменимите мастни киселини EPA и DHA, които имат разнообразни свойства за повишаване на здравето! Но ще ви помогне ли да се отървете от излишни килограми?

В тази статия искаме да разгледаме тяхното въздействие върху вашето пътуване за отслабване и как можете да извлечете максимума от него.

КАК ОМЕГА-3 ПОМАГА ПРИ ОТСЛАБВАНЕ

Необходими са още изследвания, но със сигурност може да се каже, че положителните доказателства за въздействието на омега-3 върху загубата на тегло се натрупват бавно, но постоянно. Тук ще представим някои проучвания и констатации за различните начини, по които омега-3 може да ви повлияе за отслабване.

1. РИБЕНОТО МАСЛО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ЗА СИТОСТ

Проучване показва, че може да има положителна връзка между по- високия прием на омега-3 добавки и по-ниския прием на храна . Това може да се дължи на ефекта на омега-3 върху хормона на ситостта и може да бъде особено интересно за хората с диета за отслабване.

Това конкретно проучване е за това дали омега-3 ще потисне апетита при хора на диета за отслабване. Има обаче и други проучвания със същата цел, които имат противоречиви резултати, така че са необходими допълнителни изследвания по този въпрос.

Омега 3 от Норвегия, отлабване, упражнения
Омега 3 от Норвегия, отлабване, упражнения

2. РИБЕНОТО МАСЛО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ЗА ИЗГАРЯНЕТО НА МАЗНИНИТЕ И ДА УВЕЛИЧИ МЕТАБОЛИЗМА ВИ

А проучване при млади хора и по-възрастните жени показва повишен метаболизъм след няколко седмици употреба на омега-3 добавки на дневна база.

Това е интересно за хората, които искат да отслабнат, тъй като увеличаването на метаболизма се използва за измерване на изгорените калории.

Колкото повече калории изгаряте, толкова по -лесно е да отслабнете, защото изгаряте повече отколкото консумирате.

Така че, особено в комбинация с промени в начина на живот, като увеличено количество упражнения, омега-3 може да ви помогне да ускорите метаболизма си!

Но както казахме по -рано, има и още изследвания, необходими за по -нататъшно доказване на тази хипотеза.

3. РИБЕНОТО МАСЛО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПОВЕЧЕ МУСКУЛИ

Смята се, че омега-3 в комбинация с редовни упражнения може да помогне за отслабване и може да помогне за изграждането на мускулна маса. Това е така, защото се казва, че омега-3 подобряват притока на кръв към мускулите по време на упражнения и стимулират определени ензими.

Това също помага за изграждането на мускулна маса , което от своя страна подобрява скоростта на метаболизма и чистата телесна маса!

ОМЕГА-3, РИБЕНО МАСЛО И МАСЛО ОТ КРИЛ-КАК ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО

Когато говорим за омега-3 в тази статия, имаме предвид специфичните мастни киселини EPA и DHA. Въпреки това, когато отидете в аптека, няма да намерите тези мазнини като добавка. Вместо това ще препоръчат рибено масло и масло от крил, вид хранителна добавка, направена от морски източници на омега-3, които са с високо съдържание на EPA и DHA.

КАКВИ СА ДОБАВКИТЕ В РИБЕНО МАСЛО И МАСЛО ОТ КРИЛ?

Смята се, че рибеното масло е полезно за отслабване поради съдържанието на EPA и DHA, а също и маслото от крил. Криловото масло е по-ново допълнение към пазара на хранителни добавки и е направено от малкия ракообразен, наречен „крил“, който живее в почти всички океани по света. Тук в Омега 3 от Норвегия, ние използваме само крил със специфичен произход от Антарктическия океан за нашето масло от крил, за да гарантираме възможно най-високата чистота и стандарт на качество.

В следващия раздел ще обясним по-подробно какво представляват омега-3 мастните киселини и какви други ползи за здравето имат за вашето тяло и ум.

Омега 3 от Норвегия, Отслабване
Омега 3 от Норвегия, Отслабване

КАКВО Е ОМЕГА-3?

Омега-3 мастните киселини са специфичен вид мазнини, които имат много положителни ефекти върху нашето тяло. Основните форми на Омега-3 мастни киселини са ALA, EPA и DHA.

Написахме цяла статия за разликите и приликите между EPA и DHA , които са основните омега-3 в добавките от рибено масло и масло от крил.

ДОБРИ И ЛОШИ МАЗНИНИ

Нашите 500 mg капсули тук в Омега 3 от Норвегия съдържат минимум 65% от EPA и DHA. Това е важна информация, на която трябва да обърнете внимание, когато купувате добавката си, тъй като този процент ще определи силата на добавката.

EPA и DHA се считат за „добри мазнини“, тъй като са от съществено значение за благосъстоянието на тялото ни .Тези омега-3 са основни хранителни вещества и се считат за „добра мазнина“ поради положителното им въздействие върху здравето на сърцето и мозъка, както и върху имунната ни система.

„Лошите мазнини“, които трябва да се опитваме да избягваме, са така наречените наситени и транс-мазнини, които трябва да консумираме само в малки количества.

Те могат да увеличат риска от сърдечни заболявания и инсулт, тъй като могат да повишат нивата на лошия холестерол например.

ПОЛЗИТЕ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ ОМЕГА-3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ

Омега-3 мастните киселини са незаменими мазнини, което означава, че не можем да ги произвеждаме сами, а трябва да ги консумираме с храната. Те са жизненоважна част от балансираното и здравословно хранене, а също така идват с голямо разнообразие от ползи за здравето.

Доказано е, че те имат положителен ефект върху сърдечно-съдовата ни система, могат да намалят натрупването на плака и дори да допринесат за намаляване на риска от инфаркти и инсулти.

DHA, една от двете мастни киселини в рибеното масло и маслото от крил, също играе важна роля в нашето нервно развитие и зрителния апарат и дори са установени връзки между увеличения прием на омега-3 и подобреното настроение и цялостното психично здраве .

Ако сте спортист, омега-3 също има много ползи за здравето за възстановяване на мускулите, изграждане на мускули и други фактори .

Горди сме да спонсорираме двама норвежки олимпийски спортисти, като и двамата силно разчитат на омега-3 по време на интензивните си тренировки, за да поддържат тялото си в най-добра форма.

КОГА И КОЛКО ОМЕГА-3 ДА ПРИЕМАТЕ

Сега, когато знаем как омега-3 и добавките, които го съдържат, могат да помогнат за отслабване, въпросът е кога и колко от него да приемате, за да увеличите максимално ползите си.

КОГА ДА ГО ВЗЕМЕТЕ

Въпреки че можете да приемате добавката си на празен стомах, изследователите предполагат, че омега-3 мастните киселини се абсорбират най-добре в тялото ни, когато се консумират заедно с други мазнини. Това означава, че в идеалния случай трябва да приемате добавката си заедно с мазна храна, за да стимулирате тялото си да я абсорбира по -добре! Най -важното обаче е, че трябва да приемате добавката си по едно и също време всеки ден. Така че, след като сте намерили подходящо време от деня да вземете капсулите си, опитайте се да се придържате към него! По този начин вие също ще изградите навик и е по -малко вероятно да забравите за него.

Може да е добра идея да приемате добавките си през нощта, така че техните противовъзпалителни свойства могат да направят чудеса през нощта и да се събудите освежени. Омега-3 също са свързани с качествена почивка, по-нисък риск от сънна апнея и подобрена релаксация.

Много хора, страдащи от болки в ставите или артрит, причинени от възпаления, съобщават, че най -интензивните симптоми се появяват сутрин. Следователно приемането на вашата добавка на омега-3 вечер преди лягане може да ви улесни да станете от леглото на следващия ден.

Омега 3 от Норвегия, залез, океан, Отслабване
Омега 3 от Норвегия, залез, океан, Отслабване

КОЛКО ДА СЕ ВЗЕМЕ

Идеалното количество омега-3 варира от човек на човек. Това зависи от редица индивидуални фактори като генетика, диета, начин на живот, телесно тегло, възраст и вашето специфично здравословно състояние.

Препоръчителната минимална доза обаче е между 250 и 500 mg EPA и DHA, комбинирани за здрави възрастни. Но в зависимост от вашите нужди и условия, това може да се увеличи до 3000 mg на ден!

Професионалистът и олимпиецът Barnabé Delarze например отнема до 14 капсули на ден, за да е в крак с нуждите на тялото си по време на интензивния си тренировъчен режим.

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ДОБАВКАТА СИ ОМЕГА-3

Омега-3 мастните киселини са биологично активни вещества, което означава, че са „живи“. Те могат да предизвикат химични реакции, когато влязат в контакт с други вещества, затова е важно да ги съхранявате в добре затворен съд далеч от въздух, светлина и при постоянна, хладна температура.

Тъмното, хладно място като хладилник е идеалното място за съхранение на добавката ви омега-3. Трябва да го съхранявате в херметически затворен контейнер, за да избегнете контакт с кислород , което може да доведе до окисляване на рибеното масло или маслото от крил.

Омега-3 добавките могат да се влошат, но ако купите пресен продукт и го съхранявате, както е описано по-горе, ще сте взели всички капсули, преди да са имали време да се развалят!

Затова е важно да закупите добавката си от реномиран източник и да се уверите, че тя е все още прясна, когато я отворите. Проверете дали течността изглежда бистра и лъскава, капсулите не трябва да имат мирис на риба и да не са повредени.

Когато рибеното масло или маслото от крил развалени, ще можете да разберете по лошата миризма и вкус и не трябва да приемате добавката повече.

Ако искате да сте сигурни, че никога няма да останете без пресни капсули, можете да поръчате от нашите Омега 3 от Норвегия , за да получавате винаги пресни капсули!

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

В обобщение, омега-3 мастните киселини, които са основният активен компонент в добавките от рибено масло и масло от крил, могат да ви помогнат в пътуването ви за отслабване по различни начини.

Въпреки че констатациите все още са малко противоречиви и са необходими повече изследвания , има все повече доказателства, които предполагат, че рибеното масло може да има положително въздействие върху загубата на тегло:

  • Кара те да се чувстваш сит за по -дълго време
  • Увеличаване на количеството калории, които изгаряте
  • Помага за изграждане на мускули

Освен това омега-3 мастните киселини имат много други положителни ефекти върху тялото ви, като сърдечно-съдовата система, паметта, психичното здраве и имунната система.

Разгледайте нашия магазин,и вижте нашата гама от висококачествени морски омега-3 продукти и прочетете повече за здравето и храненето в блога .

Подобни статии