Крил, ползи за здравето

АНТИОКСИДАНТИТЕ СА СЪЕДИНЕНИЯ, КОИТО СЕ ОТКРИВАТ В ХРАНИТЕ И СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ В ТЯЛОТО, КАТО ТЕ ПРЕДОТВРАТЯВАТ ИЛИ ЗАБАВЯТ УВРЕЖДАНЕТО НА НАШИТЕ КЛЕТКИ

Антиоксидантите са водоразтворими или мастноразтворими. Известно е, че най-силната и ефективна форма на естествени антиоксиданти е в маслото от крил, поради естественото му богатство на астаксантин. Крилът е пълен с дълговерижни омега-3 мастни киселини (EPA и DHA), поддържащи здравето, фосфолипиди, холин и астаксантин. Приблизително със същия размер като средния кламер, антарктическият крил прекарва по-голямата част от живота си, хранейки се с микроскопични водорасли и играе ключова роля в екосистемата на океаните, като е неразделна част от оцеляването на много морски видове. Въпреки че работят в различни области на тялото, нашите антиоксиданти комуникират и се подкрепят един друг. Мислете за тях като за добри приятели или колеги. Антиоксидантите работят заедно като фантастичен екип, който се защитава от разрушителни нестабилни молекули, наречени свободни радикали.

ПОЛЗИТЕ ЗА ЗДРАВЕТО

МАСЛОТО ОТ КРИЛ ИМА МНОГО ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА ЗДРАВЕТО ПОРАДИ НЕГОВИЯ УНИКАЛЕН, НАТУРАЛЕН СЪСТАВ ОТ ОМЕГА-3 ЕРА И DHA, ФОСФОЛИПИДИ И ХОЛИН.

1. БОРБА СЪС СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ Антиоксидантите защитават нашите клетки и ДНК, като дават на свободните радикали това, което им липсва (електрон), без самите те да се превръщат в радикали. 

2. НАМАЛЯВАНЕ НА ОКСИДАТИВНИЯ СТРЕС Когато нямаме достатъчно антиоксиданти, свободните радикали се натрупват и причиняват оксидативен стрес. 

3. ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ Мозъчната активност в префронталния кортекс показва подобрение на работната памет след 12 седмици прием на добавка с масло от крил в сравнение с плацебо. 

4. ЗДРАВЕ НА МОЗЪКА Ежедневната консумация на качествено масло от крил може да повиши запаметвяването, като същевременно оказва антидепресантни ефекти, според някои проучвания.

5. ПОМАГА ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ОСТАРЯВАНЕ Хроничният оксидативен стрес и възпалението се подбуждат взаимно и впоследствие увеличават свързаните с възрастта заболявания и смъртност.

ЗДРАВО ЗРЕНИЕ Хората с хронично възпаление или остео- или ревматоиден артрит могат да се възползват като добавят масло от крил към диетата си, тъй като омега 3 мастните киселини също съдържат мощни противовъзпалителни съставки.

ОМЕГА-3 (EPA И DHA)

ОМЕГА-3 (EPA & DHA) Тези есенциални мастни киселини са едни от най-изследваните хранителни вещества, с широк спектър от ползи за здравето на сърцето, очите, черния дроб, мозъка, кожата и ставите.

 ФОСФОЛИПИДИ Фосфолипидите помагат на Омега-3 да се интегрират в мембраните на кръвните клетки, което води до по-високо ниво на Омега-3 в сравнение с източниците на Омега-3 триглицериди. 

ХОЛИН Холинът е основно хранително вещество за много функции на тялото, като здравето на кожата, нервната сигнализация, черния дроб и мускулната функция. Нашето тяло не може да произвежда достатъчно, затова трябва да го набавяме от диетата си.

 АСТАКСАНТИН Този естествен антиоксидант придава червения цвят на маслото от крил, но също така го предпазва от окисление.

Масло от Крил-контейнер

12X ТОЧКИ НА ПРЕЧИСТВАНЕ

01: АНТАРКТИЧЕСКИ ЧЕРВЕН КРИЛ Антарктически червен крил, съхраняван при -18°C до екстракция.

02: ЕКСТРАКЦИЯ НА ЕТАНОЛ Антарктическият червен крил се подлага на екстракция с етанол. Липидите се прехвърлят в разтвора.

03: СЕПАРАЦИЯ Обезмасленият антарктически червен крил и етанол-маслен разтвор (течност) се разделят.

04: ФИЛТРАЦИЯ Разтворът на етанол и масло се филтрира, за да се отстранят всички частици. Възможност за корекция на pH.

05: ПРЕЧИСТВАНЕ Всички примеси от антарктическия червен крил се извличат чрез етап на пречистване.

06: ИЗПАРЯВАНЕ   Етанол-масленият разтвор се концентрира чрез изпаряване на етанол под вакуум.

07: КОНЦЕНТРАЦИЯ Маслото от антарктически червен крил се концентрира, като се постига по-високо ниво на фосфолипиди в крайното масло.

08: ИЗПАРЯВАНЕ   Етанол-масленият разтвор се концентрира чрез изпаряване на етанол под вакуум.

09: СПЕЦИФИКАЦИЯ НА ПРОДУКТА Възможност за обратно смесване на неутрални липиди от Antarctic Red Krill Oil с етанол, за да се отговори на спецификациите за контрол на качеството.

10: ФИЛТРАЦИЯ Маслото от крил се филтрира и пълни в стоманени варели от 200 kg и се покрива с азотно пространство. Маслото се съхранява при < 25 °C. 

11: АНАЛИЗ И QA Подлагане на анализ за проверка на съответствието със спецификациите на продукта. Всяка партида се освобождава със сертификат за анализ.

12 : КАПСУЛАЦИЯ Най-доброто масло от антарктически червен крил вече е готово за капсулиране. Със Swiss Caps “TM” от Aenova от Швейцария – капсули от 500 mg, инфузирани с ванилия.

Подобни статии