Здраве с Омега 3 от Норвегия

СЪДЪРЖАНИЕ

 • Омега-3 за засилване на естествените ви защити
 • Ползите от Омега-3 за вашата имунна система
 • Заключение

Омега-3 е добавка, която може да засили имунната ви система и да ви помогне да преодолеете грипния сезон.

Да имате силна имунна система е важно. В тази статия искаме да поговорим за това как можете да подкрепите тялото и имунната си система с няколко прости стъпки.

ОМЕГА-3 ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА ЕСТЕСТВЕНИТЕ ВИ ЗАЩИТИ

Има няколко промени в диетата и начина на живот, които могат да окажат положително въздействие върху тялото ви и да укрепят естествената защитна система на тялото ви: вашата имунна система.

Поход в планината Омега 3 от Норвегия-Nutriplace
Поход, зима в планината Омега 3 от Норвегия-Nutriplace

ВАШАТА ИМУННА СИСТЕМА

Това е първата линия на защита между тялото ви и външния свят. Това е голяма мрежа от клетки и тъкани в нашето тяло, които са постоянно нащрек за всякакви патогени като вируси или бактерии, които могат да представляват опасност за нашето здраве. След като бъдат разпознати, имунната система и нейните компоненти започват „атака“ срещу нашественика, за да се отърват от него и да защитят тялото ни.

Имунната система е много сложен механизъм и здравословната и балансирана диета е от съществено значение за нейното правилно функциониране . Заедно с други фактори на начина на живот като подходящ сън, упражнения и нисък стрес, балансираната диета може да допринесе за поддържане на имунната ви система в най-добра форма.

Установено е, че някои хранителни фактори имат имунорегулиращи свойства. Това означава, че тези храни или добавки могат да повлияят на функционирането на имунната система. Такива вещества могат да бъдат микроелементи като витамин D или макроелементи като мастни киселини.

В тази статия искаме да се съсредоточим върху ролята на полиненаситените мастни киселини (PUFAs) като омега-3 мастни киселини и да разгледаме възможното им въздействие върху имунната система. И ние далеч не сме първите, които го правят! Влиянието на диетичните PUFAs върху имунната система е проучвано и изследвано от дълго време, като особено омега-3 мастни киселини като ALA, EPA и DHA са заели централно място.

СЪВЕТИ ЗА УКРЕПВАНЕ НА ИМУННАТА ВИ СИСТЕМА

Ето някои предложения за промени в диетата и начина на живот, които могат да имат положително въздействие върху имунната ви система.

 1. Осигурете си достатъчно сън и управлявайте нивата на стрес

Адекватната почивка изглежда подобрява естествения имунитет при възрастни и деца и като възрастен трябва да спите поне 7 часа през нощта.

Дългосрочният стрес, който остава неконтролиран, може да насърчи възпаление в тялото ви, дисбаланс във функцията на имунните ви клетки и има много други негативни странични ефекти върху вашето здраве.

 1. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ВАШАТА ДИЕТА:

Нашата диета може да окаже значително влияние върху имунната ни система. Ето някои неща, които трябва да ядете повече, за да поддържате естествената си защита:

 • Пълноценни растителни храни : Зеленчуци, ядки, семена и бобови растения, които са богати на хранителни вещества. Антиоксиданти , които помагат за намаляване на възпалението и намаляване на свободните радикали .
 • Здравословни мазнини : намират се в сьомгата, зехтина и омега-3 например. Те могат да засилят реакцията на имунната ви система и да намалят нивата на възпаление.
 • Пробиотични добавки и ферментирали храни : тези храни са богати на полезни бактерии, наречени „пробиотици“, които живеят в храносмилателния тракт. Вашите така наречени чревни бактерии са от съществено значение за здравата храносмилателна система и цялостното ви благополучие. Те също така помагат на имунната ви система да прави разлика между нормални, здрави клетки и вредни нашественици.
 1. ДВИЖЕНИЕ – УПРАЖНЕНИЯ И ХИДРАТАЦИЯ

Умерените упражнения трябва да бъдат част от вашия седмичен избор на начин на живот. Проучванията показват, че редовните, умерени упражнения могат да намалят възпалението и да помогнат на имунните ви клетки да се регенерират редовно.
Заедно с включването на упражнения в рутината си, не забравяйте да останете хидратирани и да пиете много течности. Най-доброто е просто обикновена вода, но за студения сезон малко неподсладен чай или зеленчуков бульон също е приятно допълнение.

Пийте повече вода за повече здраве
Пийте повече вода за повече здраве!
 1. ПОДХОДЯЩА ДОБАВКА

Можете да помогнете на тялото си да бъде в топ форма. Уверете се, че получавате редовно всички необходими минерали, витамини и хранителни вещества. Използването на хранителни добавки като продуктите от Омега 3 от Норвегия може да бъде лесен начин да поддържате ежедневните нужди на тялото си без главоболие от планирането на балансирани и пълноценни хранения всеки ден от седмицата.

Други добавки, които могат да помогнат за поддържане на имунната ви система, са витамин С, витамин D и цинк.

ПОЛЗИТЕ ОТ ОМЕГА-3 ЗА ВАШАТА ИМУННА СИСТЕМА

Омега-3 са чудесна добавка за цялото ви тяло и ум. Днес искаме да разгледаме по-подробно как тези специфични мастни киселини могат да бъдат полезни за вашата имунна система.

ОМЕГА-3: МОЩНО ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНО СРЕДСТВО

Възпаленията са естествен отговор на нахлуващ патоген от нашата имунна система. Те са от съществено значение за нашето оцеляване и физиологичен отговор на нараняване или инфекция.

И така, защо казваме, че противовъзпалителните омега-3 са полезни за вас? Е, проблемът е, че хроничното възпаление може да има отрицателно въздействие върху тялото ни.

Когато имунната система открие заплаха, тя изпраща имунни клетки, които след това създават защитна реакция като възпаление, за да избавят тялото ви от опасния нашественик. Обикновено след това възпалението изчезва отново и нещата се връщат към нормалното.

Възстановяването и излекуването от възпалението са активен процес. Извършва се от имунната система, процес, в който се предполага, че участват Омега-3.

Но когато този процес не се случи и възпалението остане активно, , то може да се превърне в хронично възпаление, което може да има отрицателни въздействия върху тялото ви и цялостното благосъстояние. Доказано е, че рибеното масло, което е добавка , която съдържа омега-3 мастни киселини , помага на имунната система, като намалява възпалението и подобрява химията на кръвта ни.

Омега 3 от Норвегия

АЛЕРГИИ

Друга важна област, където омега-3 мастните киселини могат да поддържат имунната ви система са: алергиите.

Добавянето на Омега-3 може да помогне за намаляване на симптомите на алергия и дори може да помогне на нероденото ви дете да намали алергиите по-късно.

Смята се, че това се дължи на противовъзпалителните свойства на омега-3 мастните киселини EPA и DHA. Следователно тези мазнини имат защитен ефект при възпалителни заболявания като астма или алергии !

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Добавянето на омега-3 мастни киселини EPA и DHA може да помогне за засилване на естествените защитни сили и поддържане на имунната ви система в най-добра форма, за да ви предпази от вируси и други патогени.

Ето няколко други съвета, за да поддържате имунната си система възможно най-силна.

 • Осигурете си достатъчно сън и управлявайте нивата на стрес
 • Разгледайте диетата си и я подобрете
 • Движете се – правете повече упражнения и хидратация
 • Подходяща добавка

Ако искате да научите повече за добавките с омега-3 и всичките им ползи за здравето, разгледайте нашия блог   или разгледайте нашия магазин, за да видите нашата селекция от висококачествени добавки от рибено масло и масло от крил, пълни с EPA и DHA.

Подобни статии